Tarkista renkaat, kesä on saattanut kuluttaa kaksinkertaisesti

Tarkista renkaat, kesä on saattanut kuluttaa kaksinkertaisesti

28.08.2018

Viime kesän auringonpaahde ja tulikuumat asfaltit ovat saattaneet verottaa renkaita paljon enemmän kuin voisi kuvitella. Onkin tärkeää tehdä tänä vuonna ylimääräinen renkaiden tarkistus.

 

Syksyn sateet tuovat autoilijalle selvän riskin, johon on syytä varautua. Varautumisessa tärkeintä on tietysti tarkistaa renkaiden kunto. Useimmiten ihmiset tarkistavat renkaiden kunnon ja urasyvyyden kahdeksi vuodessa renkaiden vaihdon yhteydessä. Kuluneen kuuman kesän jälkeen on kuitenkin tärkeää tarkistaa renkaat jo nyt, sillä renkaiden vaihtoon on vielä pari kuukautta aikaa, ainakin eteläisessä Suomessa.

 

Renkaiden urasyvyydessä sopiva taskussa kulkeva mittari on kahden euron kolikko, sillä sen reuna näyttää nopeasti paljonko urasyvyyttä on jäljellä. Minimisyvyys on 1,6 millimetriä, mutta kesärenkaisiin suositellaan vähintään 4 millimetrin urasyvyyttä, jotta renkaan ominaisuudet toimivat kunnolla. Tätä kuluneemmat renkaat eivät käyttäydy etenkään vesisateella siten kuin renkaiden valmistaja on suunnitellut. Vesiliirtoriski kasvaa sekä jarrutusmatka pitenee olennaisesti. Mikäli ajaa renkailla, joissa on urasyvyyttä vähemmän kuin 4 millimetriä, onkin syytä ajaa erityisen varovasti sateella.

 

Suomalaisten autojen renkaita seurataan valtakunnallisilla rengasratsioilla. Seuraava järjestetään 10.-14. syyskuuta, ja kampanjan päätarkoitus on valistus valvonnan sijaan. Viime vuoden tilastojen mukaan joka neljäs suomalainen ajoi suosituksia huonommilla renkailla. Moni ehkä säästää kesärenkaista loppusyksystä ja aikoo ajaa vanhat renkaat "loppuun". Tämä on kuitenkin suuri riski, sillä syyspimeät ja sateet ovat talven jälkeen riskialtteinta aikaa autoilijalle. Riskiä lisäävät hirvet, jotka metsästys pakottaa liikkumaan laajasti. Tähän aikaa vuodesta nettikaupoissa voi olla hyviä alennuksia ja tarjouksia vanhoista kesärengasmalleista, jotka kannattaa käyttää hyväksi.

 

Katso kaupat täällä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun