Näin säästät talvirenkaissa - älä osta edullisinta

Näin säästät talvirenkaissa - älä osta edullisinta

19.10.2017

Lapissa on jo satanut lunta ja muuallakin Suomessa mittari alkaa painua pakkaselle. On siis aika vaihtaa talvirenkaat alle. Vielä ehtii kuitenkin myös hankkimaan uudet, varsinkin etelässä ehtii vielä tehdä vertailua. Nyrkkisääntönä on, että älä osta edullisinta. Talvirenkaissa säästö kannattaa tehdä ihan muualla kuin renkaan ostohetkellä!

 

Tarvirenkaiden hintahaarukka on todella laaja: omaan autoon sopivat renkaat voi saada jopa puoleen hintaan markkinoiden kalleimmasta. Laaturenkaat maksaa esimerkiksi 1000 euroa, kun halpismerkiltä sama rengassarja voi irrota vaikka alle 500 eurolla. Tähän halpaan ei kuitenkaan kannata mennä: halpisrenkaat paitsi kuluvat nopeammin, saattavat rullata huonommin ja siten kuluttaa enemmän polttoainetta ja kolmanneksi voivat olla pidoltaan niin huonot, että vesikelillä jarrutusmatka kaksinkertaistuu laaturenkaisiin verrattuna. Tämä ei ole järkevää säästöä.

 

Järkevää säästöä on tämä:

1. Osta sopivan kokoiset renkaat

Tehtaan suosittelema rengaskoko on paras ja edullisin rengaskoko autoon. Matalampi ja leveämpi kumi voi maksaa jopa kaksinkertaisen hinnan standardiin verrattuna, ja lisäksi vie todennäköisesti myös enemmän polttoainetta eikä ole yhtä hyvä ja mukava ajaa.

2. Osta laatua - se kestää

Laaturenkaat ovat hyvät, pitävät ja turvalliset - ja niillä ajaa enemmän kilometrejä kuin halpisrenkailla. Kumi siis kestää paremmin kulutusta - mikäli huolehdit oikeista rengaspaineista ja ajat maltilla. Tämän selvität nopeasti sillä, että lasket vuosikohtaisen ja kilometrikohtaisen rengashinnan: paljonko kilometrejä ajaa laaturenkailla ja paljonko halpisrenkailla? Edellyttäen siis, että olet kokeillyt molempia.

3. Vertaa kokonaishinta renkaissa

Renkaiden hintavertailu on nopeaa netissä, sillä netistä löytyy jo yli 20 renkaita ja vanteita myyvää nettikauppaa. Esimerkiksi suoraan Saksan valtavista rengasmarketeista, kuten esim Euromasterista, tilattuna oma suosikkirengas voi olla postikuluineenkin edullisempi kuin lähimmästä rengasliikkeestä. Vertaile kuitenkin kokonaishinta, sillä renkaiden vaihto voikin maksaa liikkeessä enemmän, jos et osta renkaita sieltä. Jos et asenna renkaita itse, selvitä asennushinta ennen tilaamista. Monilla ulkomaisillakin rengasliikkeillä on sopimusliikkeitä Suomessa, jolloin renkaat voi tilata nettikaupasta myös suoraan liikkeeseen.

4. Osta laatumerkkien halpamerkkejä

Luksusmerkeillä, kuten Nokia, Continental, Michelin, Pirelli, Goodyear, Bridgetstone on omat halpamerkkinsä, joissa ei käytetä vielä uusinta tutkimustietoa ja materiaaleja. Näiden merkkien edullisemmat mallit ovat usein käytännössä edellisten vuosien malleja. Esimerkiksi Nokialla on Nordman, Bridgetstonella Firestone ja Michelinillä Kleber.

 

Katso suosituimmat rengasliikkeet netistä: Autonrenkaat.net.

 

Mikä on hyvä rengasmerkki? Mitä asioita ja ominaisuuksia sinä arvostat talvirenkaissa? Löytyykö halpisrenkaiden joukosta yllättäviä merkkejä? Kommentoi ja kerro kokemuksesi alla olevalla lomakkeella.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun