Suomalaiset ajavat koko ajan paremmilla renkailla

Suomalaiset ajavat koko ajan paremmilla renkailla

12.09.2017

Sakkorenkaita ei liikenteessä enää juuri näy, sillä suomalaiset selvästi panostavat nyt renkaiden laatuun. Renkaat vaihdetaan aiemmin, eikä renkaita ajeta niin loppuun kuin aiemmin. Asia varmistui jälleen tämän viikon rengasratsioissa.

 

Keski-Suomen rengasratsiassa vain 8,4 prosentilla oli 190 ratsatusta autosta oli allaan huonokuntoiset renkaat. Ratsiassa ei löytynyt yhtiökään sakkorenkaita. Tämä on vähemmän kuin Suomessa keskimäärin, sillä viime vuotisten mittausten perusteella noin 10 prosenttia ajoi huonokuntoisilla renkailla. Voi tietysti olla, että Keski-Suomen kehitys on samankaltainen koko maassa, ja asia varmistuu kun ratsioita tehdään eri puolilla Suomea.

 

Renkaisiin panostetaan selvästi  enemmän kuin aiemmin: 20 vuotta sitten 25 prosenttia ajoi huonokuntoisilla renkailla. Huonokuntoisiksi määritellään kesärenkaat, joissa on alle 2,5 millimetriä uraa jäljellä. Sakkoraja renkaissa on 1,6 millimetriä. Renkaat suositellaan vaihdettavaksi, kun urasyvyyttä on noin 4 millimetriä jäljellä.

 

Kehitykseen on varmasti vaikuttanut yleinen turvallisuuden arvostus, turvallisuustekijät arvotetaan nykyään aiempaa tärkeämmiksi myös Suomessa. Hyvät renkaat on yksittäisenä tekijänä todella merkittävässä roolissa ajoturvallisuudessa. Taloustilanne ja kotitalouksien suuremmat kulutusvarat voivat olla myös yksi syy. Kolmas syy voi olla se, että kerran hyvillä renkailla ajanut ei suostu kovin helposti enää ajamaan huonoilla, koska tietää paljon paremmasta. Siksi toiset ostavat renkaansa aina uutena ja vaihtavat ne pois reilusti ennen 2,5 millin urasyvyyttä, toiset taas ostavat aina käytettynä noin 4 millimetrin urasyvyydellä olevat renkaat.

 

Poliisi muistuttaa, että urasyvyyden lisäksi on tärkeää tarkistaa myös ilmanpaineet, kerran kuukaudessa. Liian pienet ilmanpaineet vaikuttavat merkittävästi auton ohjattavuuteen ja saattavat kuluttaa renkaan pinnan puolta nopeammin.

 

Nykyään uusien renkaiden hankinta on olennaisesti helpottunut, sillä netistä voi tilata renkaat joka puolelle Suomea. Renkaat toimitetaan parissa viikossa kotiovelle tai paikalliseen asennusliikkeeseen.

 

Katso netin rengasliikkeet.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun