Ovatko kesärenkaat tallessa? Joka vuosi varastetaan jopa 800 renkaat

Ovatko kesärenkaat tallessa? Joka vuosi varastetaan jopa 800 renkaat

16.03.2017

Renkaidenvaihtoaika lähestyy vääjäämättä. Tekisi mieli kaivaa renkaat varastosta jo valmiiksi näköisälle odottamaan sopivaa ajankohtaa. Tätä ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä keväisin ja syksyisin renkaat voivat hävitä pihalta varkaiden käsiin. Ne ovat todella aktiivisesti liikkuvaa tavaraa harmailla markkinoilla.

Poliisi varoittaa tiedotteessaan pitämään kesärenkaat hyvässä tallessa aina renkaidenvaihtoon asti, sillä keväisin rengasvarkaudet taas yleistyvät räjähtävästi. Joka vuosi poliisille tehdään noin 550-800 ilmoitusta rengasvarkauksista. Röyhkeimmät varkaudet tehdään keskellä päivää yksinkertaisesti lastaamalla renkaat pihalta autoon ja ajamalla pois tai irroittamalla renkaat suoraan auton alta yön aikana. Aamulla auto seisoo pihalla pelkkien tiiliskivien päällä.

Talvirengaspakko on loppunut jo helmikuun loppuun, mutta ainakin pohjoisemmassa Suomessa saa vielä odotella pari viikkoa ennen kuin on aina vaihtaa renkaat. Etelä-Suomessa renkaat voi vaihtaa sitten, kun yöpakkasia ei enää ole luvassa. Kesärenkaat kannattaa kuitenkin laittaa jo tilaukseen, sillä netistä tilatessa renkaat saapuu noin viikossa kotiin, joissakin firmoissa aikaa voi kulua pari viikkoa.

Poliisi varoittaa myös varastettujen renkaiden ostamisesta. Kun ostat käytetyt renkaat, pidä huoli, että tiedät renkaiden alkuperän. älä osta epäilyttävästä myyjältä äläkä hinta-laatusuhteeltaan epäilyttävän edullisia renkaita. Myös varastetun tavaran ostajaa voidaan syyttää osallisuudesta rikokseen, vaikka hän olisi tietämätön tavaran olevan varastettua. Siksi kannattaa maksaa myyjän tilille ja vaatia kauppakirja tapahtumasta. Tällöin tapaus on helpompi jäljittää ja selvittää myöhemmin, mikäli ongelmia kaikesta huolimatta ilmenee.

Näissä netin rengaskaupoissa nopeimmat rengastoimitukset:

Laatuvanne  1–5 päivää

Skruvat 2–4 päivää

Vianor 2 päivää

Tyresto 1–3 päivää

1001renkaat 1–4 päivää

 

 


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun