Vain 15 prosenttia suomalaisista luottaa kitkarenkaisiin

Vain 15 prosenttia suomalaisista luottaa kitkarenkaisiin

03.11.2016

Suomalaiset luottavat talvella edelleen nastarenkaisiin, sillä reilusti suurin osa suomalaisista laittaa autoonsa edelleen nastarenkaat. Kitkarenkaita käytetään yleisimmin etelässä.

Keskustelu nastojen ja kitkojen paremmuudesta on jokasyksyinen keskustelun aihe. Loppujen lopuksi aiheessa ei ole paljoa keskusteltavaa, sillä If Vahinkovakuutusyhtiön talvirengaskyselyn mukaan suomalaisista 85 prosenttia huolii autoonsa ainoastaan nastarenkaat. Vain 15 prosenttia kaikista suomalaisista autoilijoista luottaa kitkarenkaisiin.

Eniten kitkarenkaisiin luotetaan Etelä-Suomessa, jossa 20 prosentilla autoilijoista on kitkarenkaat. Tulos on lopulta yllättävä, sillä etelässä on eniten liukkaita ja epävakaita talviajokelejä ja juuri näillä keleillä kitkarenkaat ovat huonoimmillaan. Kitkarenkaat toimivat Suomen oloissa parhaiten lumisella pakkaskelillä, joita on eniten Lapissa. Toki kitkarenkaat lisäävät joustoa renkaiden vaihtamisajankohtaan, sillä kitkarenkaat voi vaihtaa alle jo lokakuun alussa, kun yöpakkasia on tiedossa. Etelässä aikaisin aamulla autoileville tällä on iso merkitys, sillä ei ole kiva tulla joku aamu yllätetyksi ensilumella, jos alla on vielä kesärenkaat. Nastarenkaat saa vaihtaa alle marraskuun alussa tai sään sitä vaatiessa.

Talvirengaskyselystä selvisi myös, että joka toinen kaikista suomalaisista autoilijoista vaihtaa renkaat autoonsa itse. Joka neljäs ostaa renkaanvaihdon palveluna ja joka viides pyytää kaverilta apua. Uudellamaalla luotetaan kuitenkin useammin ammattilaiseen, sillä siellä joka kolmannen renkaat vaihtaa ammattilainen.

Kyselyssä selvisi myös yksi riskitekijä: joka kymmenes suomalainen ajaa yli viisi vuotta vanhoilla renkailla. Rengasvalmistajat lupaavat renkaille kuusi vuotta käyttöikää, sillä kuuden vuoden jälkeen kumiseos alkaa vanhuuttaan muuttua ja kovettua ja renkaiden pito olennaisesti heikentyä.

Talvirengaskyselyyn vastasi syksyn aikana netissä 49 000 suomalaista.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun