Suomalaiset haluavat laaturenkaita edullisesti - testivoittajat suosituimpia talvirenkaissa

Suomalaiset haluavat laaturenkaita edullisesti - testivoittajat suosituimpia talvirenkaissa

13.10.2016

Suomessa luotetaan laaturenkaisiin, mutta renkaat halutaan mahdollisimman edullisesti. Laatumerkkien halpismallit ovatkin kasvattaneet suosiotaan

Edelleen joka kuudes ajaa edelleen heikkolaatuisilla renkailla, vaikka renkaisiin satsataan koko ajan enemmän. AD-Autokorjaamo Rengasmarketin esimies Jirka Patis kertoo, että todella moni haluaa ostaa edelleen renkaansa halvalla, eikä laatua pidetä niin tärkeänä.

Onneksi silti suurin osa kuitenkin satsaa laatuun. Helsingissä suosituin talvirengas on Continental IceContact 2. Talven suosituin merkki ylipäätään on testivoittaja Continental. Myös muualla Suomessa yli puolet ostavat hyvät renkaat hinnasta tinkimättä, eikä esimerkiksi Nokian Renkaiden testihuijaukset ole vaikuttaneet asiaan.

Kiinalaisia halparenkaita on ollut Suomen markkinoilla pitkään, ja näitäkin kyllä myydään joka talvi iso kasa. Halpisrenkaiden kumiseokset ja ominaisuudet eivät kuitenkaan testien mukaan toimi Suomen olosuhteissa parhaalla tavalla. Siksi esimerkiksi Rengasmarketissa asiakkaalle suositellaan ja tarjotaan aina ensin kalliimpia laatumerkkejä.

On kuitenkin edullisempia ja hyviä malleja, joita myös laaturengaskauppias voi suositella: Continentalin slovakialaisissa Matador –renkaissa on Jirka Patiksen mukaan tosi hyvä hinta-laatusuhde. Esimerkiksi talvirenkaista Matador Sibir Ice 2 tulee olemaan suosittu tänä talvena.

Jirka Patis suosittelee vaihtamaan jo kitkarenkaat alle. Nastarenkaiden vaihtoa sen sijaan kannattaa katsoa sään mukaan. Aikaisin aamulla on jo ollut kuuraa ja tiet jäässä, joten aikaisin ajavien on jo syytä vaihtaa myös nastarenkaat alle. Mikäli auto ei ole liikkeellä heti aamusta, renkaiden vaihtoa kannattaa suunnitella sääennusteen mukaan. Suomen syksyssä saattaa nimittäin olla kovankin pakkasjakson jälkeen vaikka parin kuukauden täysin leuto ja hyvä syyskeli.

Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun