Vaihda kesärenkaat harkiten, poliisi ei sakota nastarenkaista keväällä

Vaihda kesärenkaat harkiten, poliisi ei sakota nastarenkaista keväällä

31.03.2016

Ensi viikon maanantaina nastarenkaiden ropinaa ei enää pitäisi kuulua Suomen maanteillä. Lain mukaan. Poliisi kertoo kuitenkin olevansa hyvin hölläkätinen keväällä nastarenkaista sakottamisessa ja kehottaa autoilijoita katsomaan mieluummin ulos kuin kalenteria!

Keväällä useimpia autoilijoita polttelee päästä ajelemaan keväisille kuiville maanteille ilman nastarenkaiden rapinaa. Lain mukaan nastarenkailla saa ajaa vielä ensi viikon maanantaihin, eli toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin. Poliisi kehottaa kuitenkin käyttämään maalaisjärkeä renkaiden vaihdossa.

Suomen poliisista nimittäin kerrotaan, että keväällä poliisi ei kovin helposti sakota nastarenkaiden käytöstä, vaikka se ei lain mukaan enää olisikaan sallittua. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin taata kaikkien turvallisuus maanteillä. Jos öisin on vielä pakkasta, kesärenkaiden siirtoa kannattaa siirtää vielä. Poliisin osuva vertaus onkin, että sitten kun joku ajelee shortsit jalassa nastarenkailla, on poliisin aika puuttua tilanteeseen.

Suomessa lämpötilaerot ja lumitilanne voi olla todella erilainen maan eteläisimmässä ja pohjoisimmassa osassa. Kun etelässä kelit ovat plussan puolella, pohjoisessa tiet voivat olla jäässä päivälläkin. Mikäli tiedossa on pidempiä reissuja pohjoiseen vielä huhtikuussa, on turvallisempaa jättää talvirenkaat vielä alle. Poliisin mukaan on parempi pelata varman päälle.

Kitkarenkailla voi Suomessa ajella kesälläkin, joten niiden vaihtamisesta ei tarvitse kiirehtiä. Poliisi ei kuitenkaan suosittele tätä, sillä oikea kesärengas on kuitenkin suunniteltu juuri Suomen kesäkeleille sopivaksi ja onkin siksi paras mahdollinen rengas kesäksi. Myös nastattomaksi nypityt talvirenkaat ovat Suomen kesäkeleillä lailliset renkaat, mutta eivät kovin turvalliset.

Rengasliikkeissä on myös Suomen syksyyn ja kevääseen sopivia välikelin renkaita, joiden läpimurtoa rengasliikkeet eivät kuitenkaan osaa oikein odottaa. Muun muassa Michelinillä on tällaiset renkaat, samoin Nokia tuotteistaan parhaillaan omiaan, mutta ne eivät ole vielä Suomen markkinoilla.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun