Kesärengaskauppojen aika? Katso vinkit verkko-ostamiseen

Kesärengaskauppojen aika? Katso vinkit verkko-ostamiseen

23.03.2016

Talvirengaspakko on Suomessa loppunut jo viikkoja sitten, mutta moni vasta suunnittelee uusien kesärenkaiden hankintaa. Milloin renkaat kannattaa vaihtaa ja mistä ne kannattaisi ostaa? Katso vinkit.

Suomessa talvirenkaita on pakko käyttää helmikuun loppuun saakka, ja niitä saa käyttää virallisesti toisesta pääsiäispyhästä seuraavaan maanantaihin. Huhtikuun puolivälissä kaikilla pitäisi siis olla alla kesärenkaat. Kesärenkaiden vaihdossa täytyy kuitenkin käyttää järkeä: jos sää on edelleen talvinen ja luminen, talvirenkaita tarvitaan edelleen!

Yhä useampi ostaa renkaansa nykyään verkkokaupoista. Renkaatvaihtoon.fi:n toi­mi­tus­joh­taja Tor­kel Hal­lan­der antaa vinkit, kuinka renkaita kannattaa verkkokaupasta ostaa ja miten verkko-ostamiseen kannattaisi suhtautua.

1. Halpisrenkailla on halpisrenkaiden ominaisuudet. Eli esimerkiksi jarrutusmatka tai renkaiden pito vesikelillä voivat olla paljon huonommat kuin laadukkailla renkailla. Halvalla ei saa hyvää, se on valitettava tosiasia renkaita ostettaessa. Todelliset halvat "löydöt" tai supertarjoukset kannattaa siis unohtaa renkaiden kohdalla.

2. Renkaat ovat ennen kaikkea turvallisuustuote. Joskus henkesi voi olla kiinni siitä, että auto pysähtyy kymmenen metriä aikaisemmin. Turvallisuustuotteessa säästäminen ei kannata.

3. Valitse renkaat käytön mukaan. Jos nautit ajamisesta ja omistat urheiluauton, jonka mittariin kertyy kilometrejä reilusti, on lienee vielä tärkeämpi satsata renkaiden hyviin ominaisuuksiin kuin silloin kun autoa tarvitaan vain kauppakassina.

4. Tutustu rengastesteihin. Niissä vertaillaan sekä laaturenkaita että halvempia, ja niissä näet konkreettisesti sen, kuinka erilaiset renkaat reagoivat samoihin olosuhteisiin.

5. Huomioi eurooppalaiset rengasmerkinnät. Niissä kerrotaan jarrutusominaisuudet, sadekelin ominaisuudet jne.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun