Alla surkeat talvirenkaat? Vaihda ne ennen talvilomaa

Alla surkeat talvirenkaat? Vaihda ne ennen talvilomaa

01.03.2016

Jo kolme talvea alla olleet, kulutuspinnaltaan sakkorajoilla olevat talvirenkaat ovat hengenvaarallinen riski, joka kannattaa huomioida viimeistään silloin, kun startataan koko perheen voimin hiihtolomareissulle. Viisainta ja edullisinta on yksinkertaisesti hankkia uudet talvirenkaat ennen sitä!
 

Maaliskuun alussa saattaa jo tulla fiilis keväästä, mutta todellisuudessa talvea on jäljellä vielä pari kuukautta, ainakin mikäli arvioimme tilannetta auton ratista. Huonoilla ja vanhoilla renkailla ei kannata luistella edes sitä kahta kuukautta, vaan mieluummin hankkia uudet renkaat.

Onnettomuustilastojen mukaan edelleen järkyttävän moni talvinen onnettomuus johtuu huonoista, vanhoista ja kovettuneista talvirenkaista! Tilastojen mukaan talvella saattaa päivässä sattua jopa 400 onnettomuutta pahimpina päivinä. Vielä hiihtolomallakin kelit saattavat olla todella haastavia, joten minkäänlaista riskiä ei kannata ottaa.

Lopputalvi on oikeastaan täydellistä alkaa talvirengaskaupoille: valikoimaa on mistä valita, palvelua saa helposti eikä ruuhkaa ole ja mikä parasta, hinnat ovat tipahtaneet syksyn sesongista merkittävästi! Sesogin jo jäädessä taakse on mahdollista saada edellisen talven malleja erittäin edullisesti. Näin lopputalven saa edelleen ajaa hyvillä ja turvallisilla renkailla ja syksyn talvirengasruuhkat on vältetty jo etukäteen.

Hiihtolomaviikoilla liikennettä on paljon varsinkin pohjoisemmassa Suomessa. Huonoilla renkailla liukastelu ei ole riski ainoastaan omassa autossa matkustavalle omalle perheelle, vaan kaikille muillekin maantiellä kulkeville! Lain sallima talvirenkaan urasyvyys on vähintään 3 millimetriä, mutta asiantuntijoiden mukaan on jo olemassa suuri turvallisuusriski, mikäli päästää renkaat kulumaan näin sileiksi! Turvallista on vaihtaa renkaat silloin, kun kuvioissa on enää 5 millimetriä syvyyttä jäljellä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun