Halpa kiinalaisrengas yllättää testiajossa

Halpa kiinalaisrengas yllättää testiajossa

22.02.2016

Tämän talven rengasyllättäjä on kiinalaisvalmisteinen Triangle Ice Link -nastarengas, joka Ilta-Sanomien epävirallisessa testiajossa on ainakin 10 000 kilometrin jälkeen ollut erittäin vakuuttava. Riittääkö renkaassa vakuuttavuus koko talveksi?

Halpa ja hyvä talvirengas olisi loistouutinen kenelle tahansa suomalaisaloilijalle, joka tuskailee renkaiden ryöstöhinnan kanssa ainakin joka kolmantena talvena. Kiinalainen Triangle Ice Link -nastarengas on totisesti yllättänyt positiivisesti Ilta-Sanomien toimittajan, joka testaa renkaita tämän talven. 10 000 kilometrin jälkeen kokemus renkaista on ollut kaikin puolin positiivinen.

Triangle Ice Link -renkaat eivät ole juuri kuluneet ensimmäinen kymppitonnin aikana. Missään vaiheessa, ei pääkalloliukkailla eikä paukkupakkasilla, ei kuljettajalla ole ollut sellaista fiilistä, etteivätkö renkaat toimisi kuten pitäisi. Eli renkaat eivät ole kertaakaan yllättäneet negatiivisesti. Päinvastoin: niissä on ollut hyvä sivuttais-, veto- ja jarrutuspito koko ajan.

Ainoa asia, mikä on kuluneiden kilometrien aikana muuttunut, on ollut sisämeteli. Desibelitasot ovat nousseet sisällä autossa 70:sta 73:een. Lisääntynyt meteli voi johtua esimerkiksi siitä, että nastat ovat hieman nousseet lamellista.

Triangle Ice Link -renkaat olivat tapetilla jo syksyllä, kun niiden maahantuoja kehui niitä paremmiksi kuin edellisiä Nokian testivoittajarenkaita. Tämän vuoksi Ilta-Sanomien toimittaja päätti testata väitteen ajamalla talven kyseisillä renkailla. Mikäli renkaat kokonaisen talven jälkeen osoittautuvat laadukkaiksi, voi suomalaisautoilijoilla alkaa uusi aikakausi rengashankinnassa. Triangle Ice Link -rengassarja nimittäin maksoi jopa yli puolet vähemmän kuin laadukkaimmat testivoittajarenkaat: 17-tuuman peruskokoinen rengassarja maksoi 400 euroa, kun laaturenkaat maksaa jopa yli 200 euroa kappaleelta.

Lähde: Ilta-Sanomat


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun