Tuleeko rekoillekin talvirengaspakko?

Tuleeko rekoillekin talvirengaspakko?

15.12.2015

Liikennealan mukaan raskaan kaluston talvirengasmääräyksiä ollaan kiristämässä ensi talveksi. Poliisin ja Autorengasliiton tekemän ratsian mukaan kiristyksille ei välttämättä ole kuitenkaan mitään syytä.

Joulukuun alusta taas alkanut talvirengaspakko ei koske Suomen maanteillä ajavaa raskasta kalustoa ja linja-autoja. Raskaassa liikenteessä talvirengaspakkoa ei ole ja kesäkäyttöönkin tarkoitetuissa renkaissa saa olla jopa vain 1,6 mm urasyvyyttä laillisesti.

Liikenneturva selvitti raskaan kaluston renkaiden kuntoa poliisin ja Autorengasliiton tekemillä rengasratsioilla. Yli 600 pistotarkastuksen perusteella on voitu todeta, että suomalaiset ammattiautoilijat ajelevat erittäin laadukkailla renkailla: vain 0,4 prosenttia kaikista ratsatuista ajeli laittomilla, alle 1,6 millimetrin renkailla ja vain 2,4 prosenttia ei täyttänyt rengasalan suosituksia (3-5 mm urasyvyydet). 96 prosenttia ammattiautoilijoista ajeli siis erittäin laadukkailla renkailla.

Liikenneala aikoo kuitenkin tiukentaa raskaan kaluston renkaiden vaatimuksia ensi talveksi. Käytännössä tiukennukset eivät aiheuta juurikaan kustannuksia, sillä arviolta juuri tuo 96 prosenttia autoilijoista ajaa jo reilusti paremmilla renkailla kuin tulevat vaatimukset tulevat olemaan.

Hyvien renkaiden sijoittelussa ilmeni ratsiassa jonkin verran ongelmia: joka viidennessä autossa vetävien pyörien rengastus ei täyttänyt talvirengasvaatimuksia. Vetävissä pyörissä pitäisi olla aina eniten urasyvyyttä, suositusten mukaan vähintään 5 millimetriä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun