Onko nyt tehty ensimmäinen kitkarengas joka yltää nastarenkaan pitoon?

Onko nyt tehty ensimmäinen kitkarengas joka yltää nastarenkaan pitoon?

03.12.2015

Nastattomien talvirenkaiden toimivuutta Suomen vaativissa talviolosuhteissa moititaan vähän väliä. Vaikka kitkarenkaan puolesta puhujat muuta väittäisivät, totuus on, että kitkarenkaat eivät pärjää testeissä nastarenkaille. Pian asia voi olla toisin.

Talvirenkaat aiheuttavat Suomessa melkoisesti päänvaivaa, sillä talvella ajokelit voivat vaihdella lähes kuivasta ajokelistä jäiseen tihkuun, peilijäähän, paksuihin loskakasoihin tien pinnassa sekä pakkaslumiseen talvitiehen. Turvallisuutta ajatellen suomalaisautoihin kannattaa asentaa nastarenkaat, sillä kaikissa talvirengastesteissä nastarenkaat pärjäävät parhaiten vaihtelevissa olosuhteissa.

Nastarenkaista on kuitenkin myös haittaa: etelän tiet pölisevät haitallista ja vaarallista asfalttipölyä keväisin etelässä, jonne kevät saapuu aiemmin kuin pohjoiseen. Keväisin nastattomat talvirenkaat olisivat parhaat alle. Kuitenkin ainoastaan alle kymmenen prosenttia käyttää Suomessa kitkarenkaita.

Tilanne voi muuttua hyvinkin pian, sillä italialaisen Pirellin uusi pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltu kitkarengas, Ice Zero FR, näyttää todellakin toimivan. Kauppalehden testin (toimittajan testi ja mielipide) mukaan uusi kitkarengas pitää liukkaalla jäällä mutkissakin ihmeellisen hyvin, nastarenkaan tavoin! Myös kiihdytyksissä ja jarrutuksissa Pirellin uusi kitkarengas toimii kuin ajatus.

Pirellin uudessa kitkarenkaassa renkaan profiili on nastarengasta kantikkaampi, ja nimenomaan kanttiset kulmat antavat hyvät pidon ja kitkan. Renkaan profiiliin on myös muotoiltu kolmiulotteisia kuvioita, jotka ottavat hyvin lumeen kiinni. Kumisekoite on renkaassa täyssilikoninen, joka toimii nollassa asteessa ja 50 asteen pakkasissa.

Yksi ehto kitkarenkaiden käytössä ja toimivuudessa kuitenkin on: ne täytyy olla uudet. Ajo-ominaisuudet laskevat todella nopeasti renkaan vanhetessa, sen profiilin pyöristyessä ja pitopinnan vähetessä. Pirellin renkaasta mielellään odottaisi testiä, jossa testattaisiin, kuinka vuoden, kaksi tai kolme vuotta vanha rengas pitää jäällä ja lumessa.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi on tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun