Asiantuntija: Nyt on jo kiire vaihtaa talvirenkaat!

Asiantuntija: Nyt on jo kiire vaihtaa talvirenkaat!

19.10.2015

Asiantuntija sättii suomalaisia liian hitaasta toiminnasta syksyisin: turvallisinta ja järkevintä olisi laittaa talvirenkaat alle ajoissa ja ottaa ne pois ajoissa. Nyt talvirengasbuumi on kuumimmillaan, vaikka renkaat pitäisi jo olla alla.

Ajokelit ovat nyt vaarallisimmillaan, varoittaa Kantolan Renkaan toimitusjohtaja Jyrki Larvanto Yle Uutisten haastattelussa. Larvanto kehoittaa vaihtamaan talvirenkaat autoihin mieluiten heti tai ainakin pian, sillä syksyn ja talven vaihteessa yöpakkasten tuomat jäät yllättävät monet. Talvella lumisella ja jäisellä tiellä kuka tahansa osaa varoa, mutta syksyllä rentoon kesäajoon tottunut menettää helposti hallinnan liukkaalla tiellä.

Larvannon mukaan Suomessa on edelleen tavallista vaihtaa talvirenkaat alle viime tipassa, silloin, kun räntää jo sataa niskaan. Larvanto tosin on havainnut pientä edistätystä tässä, sillä varsinkin pohjoisemmassa osassa Suomea talvirenkaita vaihdetaan alle hieman aikaisemmin kuin aiemmin.

Asiantuntija vinkkaa haastattelussa ikuiseen väittelyyn kitka- ja nastarenkaiden paremmuudesta yksinkertaisen niksin: pohjoisessa lumisilla teillä kitkarenkaat toimivat jopa paremmin kuin nastarenkaat, mutta tutkimusten valossa on selvää, että etelän vaihtelevissa ja jäisissä olosuhteissa nastarenkaat ovat varmemmat.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun