Kysely: Suomalaiset arvostavat laadukkaita kesärenkaita, todellisuus kuitenkin muuta

Kysely: Suomalaiset arvostavat laadukkaita kesärenkaita, todellisuus kuitenkin muuta

15.05.2015

Nokian Renkaiden teettämän kyselyn mukaan suomalaiset arvostavat hyviä autonrenkaita. He eivät ole kuitenkaan valmiit niistä maksamaan, vaan ajavat vanhat renkaat aivan liian loppuun. Poliisi joutuu sakottamaan suomalaisia huonoista renkaista yllättävän usein.

Kyselyssä selvisi, että suomalaiset keskimäärin arvostivat korkealle laadukkaita renkaita ja renkaiden hyviä ominaisuuksia. Naiset arvostivat enemmän turvallisuutta ja hyvää ohjattavuutta kaikissa tilanteissa. Miehet taas pitivät tärkeänä hiljaisuutta ja ajomukavuutta. Ajomukavuus oli asia, joka nousi renkaiden valinnassa tärkeimmäksi seikaksi.

Yllättävää oli se, että hyviä vesiliirto-ominaisuuksia piti tärkeimpänä asiana vain alle kolmannes vastaajista, kun se vastavien tutkimusten mukaan on muiden pohjoismaisten autoilijoiden mielestä renkaiden tärkein ominaisuus. Rengasvalmistajankin mukaan hyvät vesiliirto-ominaisuudet ja turvallisuus kulkevat kesärenkaissa käsi kädessä.

Hintaa pidettiin renkaiden valinnassa myös melko tärkeänä ominaisuutena. 28% vastaajista piti sitä tärkeänä valintakriteerinä. 

Suomalaiset luottavat rengasvalinnoissaan paljolti suosituksiin. Tutun tai kaverin suosituksia kuunnellaan sekä tietysti myös rengasliikkeiden asiantuntijoita. Pohjoismaiden erikoinen piirre, kolmannen tahon luotettavat rengastestit, ovat myös erittäin tärkeä tietokanava rengasominaisuuksista. Iso osa renkaita hankkivista katsoo rengastestejä ja valitsee renkaat niiden perusteella. Monella merkitsi paljon myös laatumerkki.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun