Kuinka löydät oikeankokoiset kesärenkaat? Katso videolta vinkit kesärenkaiden valintaan

Kuinka löydät oikeankokoiset kesärenkaat? Katso videolta vinkit kesärenkaiden valintaan

05.05.2015

Oikeanlaisten ja -kokoisten kesärenkaiden osto ei ole aivan yksinkertaista hommaa ensikertalaiselle. Renkaiden merkintä on kuitenkin nykyään melko selkeää: EU-tarra kertoo renkaiden kolme tärkeintä ominaisuutta.

Ensikertalaisen renkaanvalintaa helpottaa suuresti EU-tarra, josta ilmenevät yhtenäisesti EU:n alueella myytävien renkaiden ominaisuudet. Tarra kertoo vierintävastuksen, eli käytännössä renkaiden taloudellisuuden, melutason sekä pitävyyden sadekelillä. 

Janne Määttä Vianor Oy:stä kertoo Youtube-videolla, millaisia lukemia tarrasta kannattaa lukea. Taloudellisuuden painottaminen riippuu ajajasta itsestään, mutta voi olla että edullisemmissa renkaissa säästetty hinta hukkuu suurempaan polttoaineen kulutukseen. 

Pito vesikelillä taas on turvallisen ajon kannalta tärkeää, ja siksi Määttä ei suosittele ostamaan renkaita, joissa lukema on D tai suurempi. Melutaso taas vaikuttaa ajomukavuuteen ja Määtän mukaan alle 70 desibelin renkaat ovat kaikki mukavia ajaa.

Oikean renkaan kokoon Määttä taas opastaa katsomaan auton alla olevia renkaita. Renkaan kyljessä oleva lukema kertoo oikean koon. Koon voi tarkistaa myös kuskin puolen oviaukossa olevasta tietotarrasta, johon on ilmoitettu myös suositeltavat ilmanpaineet.

Katso video:


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Englannin pääkaupunki?


Siirry alkuun