Talvirenkaista ei vielä sakoteta - lunta luvassa

Talvirenkaista ei vielä sakoteta - lunta luvassa

30.04.2015

Nastarenkaita sai pitää auton alla 13. huhtikuuta saakka, sen jälkeen poliisi saa tarvittaessa sakottaa nastarenkailla ajajaa. Paitsi jos sää vaatii vielä talvirenkaita tai aikoo lähiaikoina matkustaa pohjoiseen...

Helsingissä poliisi tiedotti jo viikko sitten, että nastarenkaiden ratsia alkaa ja siitä lähtien talvirenkailla ajajaa sakotetaan. Sittemmin poliisi joutui hieman perumaan sanojaan, sillä Pohjanmaalle ja Itä-Suomeen oli luvassa vapuksi lumi- ja räntäsadetta. Poliisin mukaan kesärenkaita ei saakaan vaihtaa pelkästään poliisin sakkouhan takia, sillä liikenneturvallisuus on kuitenkin tärkeintä.

Nyt lumisateet on Pohjanmaalta peruttu, lunta on luvassa tulevana viikonloppuna Kainuussa ja Lapissa. Mikäli aikoo suunnata etelästä näille alueille vapun viettoon tai myöhemmin, kesärenkaita ei missään tapauksessa kannata vielä vaihtaa alle. Helsingissäkään poliisi ei sakota, kun hänelle kertoo matkan olevan tulossa.

Nastarenkailla ei saa ajaa enää huhtikuun puolivälin jälkeen, sillä nastat irrottavat asfaltista kivipölyä eikä niiden pito kuivalla asfaltilla ole yhtä hyvä kuin nastattomilla renkailla.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun