Näin varastoit talvirenkaat oikein - ja lisäät niiden käyttöikää

Näin varastoit talvirenkaat oikein - ja lisäät niiden käyttöikää

20.04.2015

Talvirenkaita ei kannata heittää miten sattuu likaisina varaston perälle tuulilasinpesunesteen viereen. Oikeanlainen varastointi pitää renkaat kunnossa varastoinninkin ajan ja lisää niiden käyttöikää.

Renkaat kannattaa säilyttää oikein ja puhtaina, niin ne voi käyttää uudestaan seuraavina talvina. Katso tästä asiantuntijan vinkit talvirenkaiden varastointiin.

1. Merkkaa renkaiden paikat, kun irrotat ne autosta. Onko renkaat vasemmalla vai oikealla, edessä vai takana. Ensi talvena laitat sitten renkaat eri kohtaan ja estät näin renkaiden epäsuhtaisen kulumisen. Merkinnät voi tehdä liidulla tai tussilla.

2. Pese renkaat ja vanteet huolellisesti ennen varastointia. Vältä voimakkaita pesuaineita, mieto saippualiuos riittää. Jos pese painepesurilla, pese korkeintaan 20 sentin päästä.

3. Tarkista renkaan DOT-koodista renkaan ikä. Numeroista saat selville valmistuskuukauden ja vuoden. Jos rengas on yli 5 vuotta vanha, sen kumi alkaa kovettua, vaikka sillä ei olisi ajettua paljoa. Vanhoissa renkaissa pitävyys heikkenee radikaalisti. Tarkista myös urasyvyys, jota olisi hyvä olla vähintään 5 mm.

5. Säilytä renkaat varastossa kyljellään. Renkaiden lähellä ei saa olla polttoaineita tai muita liuottimia.

6. Säilytä renkaat viileässä, kuivassa ja auringolta suojassa. Kuuma tila vahingoittaa renkaat nopeasti pilalle, samoin auringonpaiste.

7. Jos sopivaa tilaa ei ole, harkitse rengashotellia. Niitä on jo usealla paikkakunnalla. Maksua vastaan renkaasi pestään, tarkistetaan ja säilytetään oikein, tarvittaessa vaihdetaankin.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi on tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun