Kitkarengas ei ole kesärengas - 3 syytä

Kitkarengas ei ole kesärengas - 3 syytä

12.04.2015

On varsin yleinen harhaluulo, että kitkarenkailla voi ajaa ympäri vuoden. Näin ei kuitenkaan ole, sillä talviolosuhteisiin tarkoitettu kitkarengas ei toimi oikein kesäisen kuumilla ja märillä asvalteilla.

On syytä heittää jo romukoppaan ajatus ajaa loppuun edellistalviset kitkarenkaat tulevana kesänä. Kukaan rengasasiantuntija ei voi tätä suositella, sillä kitkarenkaat ovat talvirenkaat ja tarkoitettua pakkasille ja lumisille ja jäisille teille eivätkä siten toimi oikein kuumalla ja märällä asvaltilla.

Continental Rengas Oy:n rengasasiantuntija Jari Alopaeuksen mukaan kitkarenkaat ajovakavuus ei ole läheskään sama kuin kesärenkaiden, sillä niissä on kesärenkaita löysempi kumiseos. Kitkarenkaiden kumi saattaa pahimmassa tapauksessa sulaa kuumalla tiellä.

- Kesärenkaan kuviointi on jäykempi ja siinä on paljon vähemmän lamelleja kuin kitkarenkaassa.  Kitkarenkaassa on huonompi ohjaustuntuma juuri lamellien määrän vuoksi, Alopaeus kertoo.

Kitkarenkaat eivät pidä märällä tiellä, oikeastaan ne ovat suorastaan todella liukkaita sateella, niitä ei ole suunniteltu märällä tiellä ajettavaksi. Alopaeuksen mukaan märällä tiellä ei voi ajaa kovaa kurviin kitkarenkailla - on varma, että renkaat luistavat tieltä pois. Hyvät kesärenkaat sen sijaan pitävät märällä tiellä kovassakin vauhdissa.

On siis syytä muistaa, että kitkarenkaat ovat talvirenkaat, joilla saa syksyllä ja keväällä joustoa ja mukavuutta renkaidenvaihtoaikaan. Niillä voi ajaa niin pitkään keväällä, kunnes on varma, että kesärenkaat on turvallista vaihtaa. Näin myös kesärenkaat säästyvät kevään karkeilta teiltä ja kestävät pidempään.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun