Halvat renkaat tulevatkin kalliimmaksi - laadukkaissa säästö jopa 300 euroa

Halvat renkaat tulevatkin kalliimmaksi - laadukkaissa säästö jopa 300 euroa

26.03.2015

Halvimmat kesärenkaat eivät tuokaan autoilijalle toivottua säästöä, sillä asiantuntijan mukaan hyvät renkaat säästävät itsensä takaisin helposti.

Hyviin renkaisiin kannattaa satsata. Ne ovat haastavammissa ajo-olosuhteissa turvallisemmat ja varmemmat kuin huonot ja toiseksi, se muutaman satasen hintaero halvimpiin verrattuna kuroutuu nopeasti umpeen ajossa.

Nokian renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri vakuuttaa, että laadukkaissa renkaissa on paljon parempi vierintävastus halpoihin verrattuna, mikä vaikuttaa suoraan polttoaineen kulutukseen. Hyvät renkaat voivat viedä sadalla kilometrillä jopa puoli litraa vähemmän polttoainetta. Kyse ei ole pikkusummista: jos renkailla ajetaan noin 40 000 kilometriä, säästöä kertyy 300 euroa!

Halvan ja kalliin rengassarjan hintaero on kesärenkaissa noin 200 euroa. Kalliit ja laadukkaat renkaat tulevat siis ajan myötä halvemmaksi kuin halvat.

Matti Morri muistuttaa, että polttoaineen kulutukseen vaikuttaa myös muut seikat kuin renkaat.

- Kaasujalan keventäminen säästää paitsi renkaita ja autoa myös polttoainetta. Kaahailu, äkkijarrutus ja kiihdyttely nostavat kulutusta myös. Renkaiden ilmanpaineet on myös syytä tarkistaa säännöllisesti ja pitää sopivalla tasolla. Matalilla paineilla renkaat vievät enemmän polttoainetta.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun