Hyvät kesärenkaat saa 500 eurolla, katso mitkä ovat parhaat

Hyvät kesärenkaat saa 500 eurolla, katso mitkä ovat parhaat

12.03.2015

Maantiet sulavat ja autoilijoita jo polttelee päästä ajelemaan hiljaisempia ja rauhallisempia ajoja kuivilla kevätteillä. Ennen renkaiden vaihtamista kannattaa kuitenkin tarkistaa edellisten renkaiden kunto, onko aihetta hankkia uudet?

Hyvät uudet kesärenkaat ei onneksi maksa yhtä paljon kuin talvirenkaat. Tekniikan Maailman tuoreessa kesärengastestissä nimittäin selvisi, että kaikki neljä parasta kesärengassarjaa maksaa saman verran, 500 euroa.

Toki kesärenkaita saa halvemmallakin, jopa 350 sadalla eurolla sarja, mutta heikompien renkaiden pito voi kostautua huonona ohjattavuutena haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten vesisateella. Laadukkaat kesärenkaat pitävät auton tiessä myös uraisella ja paksun vesipatjan kerrostamalla tiellä.

Kesärengastestin voittajaksi ylsi Continental Conti Premium Contact 5 (9,5 pistettä, hinta 500 euroa). Tekniikan Maailma arvioi, että renkaan pito on tasaisen hyvä kaikissa olosuhteissa. Renkaat ovat helposti ohjattavat ja kestävät hyvin vesiliirtoa. Huonoa renkaassa oli huono vierintävastus, mikä saattaa näkyä esimerkiksi hieman kovempana polttoaineen kulutuksena.

Toiseksi samoilla pisteillä sijoittuivat Nokian Hakka Blue (9,3 pistettä, 500 euroa) ja Pirelli Cinturato P7 Blue (9,3 pistetä, 500 euroa). Kiitettävään luokkaan mahtui vielä neljänneksi tullut Goodyear Efficient Grip Performance (500 euroa). Testissä kokeiltiin viittätoista erilaista rengasta.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun