Talvirengaspakko loppuu viikonloppuna - kannattaako kuitekaan vielä vaihtaa?!

Talvirengaspakko loppuu viikonloppuna - kannattaako kuitekaan vielä vaihtaa?!

26.02.2015

Lain mukaan kesärenkaat saa vaihtaa auton alle viikonloppuna, mutta renkaiden vaihdossa kannattaakin katsoa mieluummin säätä ja sääennustetta kuin kalenteria. Renkaidenvaihtointoa kannattaa siis vielä hillitä!

Talvirenkaita tulee käyttää lain mukaan marraskuun alusta helmikuun loppuun. Tosiasiassa pääsääntö kuitenkin on, että renkaita tulee käyttää sään mukaan: jos yöpakkasia vielä on, kesärenkaiden vaihtoa kannattaa vielä siirtää parilla viikolla. Poliisi todennäköisesti ratsaa renkaita viikonloppuna, sillä aina jotakuta into siirtyä kesään renkaiden myötä on hieman liian suuri.

Eteläisessä Suomessa tiet ovat sulat ja kuivat, mutta yölliset pakkaset saattavat kuitenkin yllättää. Renkaiden vaihtoa suunnnitellessa kannattaakin ottaa huomioon ajoympäristö: mitä pohjoisemmaksi Suomeen ajat, sitä talvisempi ajokeli siellä vallitsee. Pirkanmaallakaan ei voi vielä harkitakaan renkaiden vaihtoa yöpakkasten vuoksi.

Nastarenkaat saa olla alla vielä 13. huhtikuuta saakka ja senkin jälkeen, jos keli niin vaatii. Kitkarenkaat sen sijaan saa olla käytössä ympäri vuoden. Nastarenkaiden käyttöä halutaan hillitä teiden kestävyyden vuoksi.

Rengasasia kannattaa ottaa tosissaan, sillä edelleen renkaat on riskitekijä joka seitsemännessä onnettomuudessa. Huonot ja sopimattomat, eli liian aikaisin tai liian myöhään vaihdetut kesärenkaat, renkaat, väärät rengaspaineet tai huono ja väärä rengastus ovat olleet riskitekijöinä.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun