Nastarenkaita varastetaan nyt kellareista!

Nastarenkaita varastetaan nyt kellareista!

30.10.2014

Poliisi saa kiihtyvällä tahdilla ilmoituksia varastetuista renkaista. Renkaiden vaihdon ajankohdan vuoksi talviset nastarenkaat ovat haluttua kamaa varkaiden keskuudessa. Käytetyt renkaat käyvät edelleen hyvin kaupaksi.

Käytettyjen renkaiden markkinat ovat juuri nyt erittäin kuumat. Hyväkuntoiset käytetyt renkaat liikkuvat hyvin ja ovat ihan hyvissä hinnoissakin - ja juuri siksi kiinnostavat tällä hetkellä erityisen paljon varkaita. Käytettyjen renkaiden ostaja ei toisaalta voi mitenkään tietää, ovatko renkaat varastettu vai omistajan myymät.

Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ilmoituksia on tällä viikolla tullut jo useampia päivässä, kertoo Länsiväylä. Sesonki näkyy selvästi myös poliisin arjessa.

Renkaita varastetaan erityisesti kerrostalojen verkkokellareista. Poliisi antaa muutamia vinkkejä varkaiden torjuntaan. Ensinnäkin renkaat voi kuskata muutamaksi viikoksi sisälle, sillä kun sesonki on muutamassa viikossa ohi, renkaat eivät enää varkaita kiinnosta. Toinen mahdollisuus on peittää renkaat huolella, sillä helposti saatavilla verkon takana olevat renkaat kiinnostavat varkaita tietysti enemmän kuin peitetyt.

Myös alumiinivanteiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Eli jos siirrät talvisäilytykseen kesärenkaita, joissa on hyvät ja siistit vanteet, ne kannattaa peittää huolella etteivät ne satu nastarenkaita haeskelevien varkaiden silmiin.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun