Talvirenkaat kannattaa vaihtaa ennen ensilumia

Talvirenkaat kannattaa vaihtaa ennen ensilumia

30.09.2014

Talvirenkaiden vaihtoa ei kannata lykätä lumien tuloon saakka. Oikea aika on vaihtaa talvirenkaat, kun yölämpötilaa on pysyvästi lähellä nollaa.

Jos renkaat menee vaihtoon vasta, kun ensilumi satelee maahan, olet renkaidenvaihdossa auttamatta myöhässä! On valtava turvallisuusriski ajella kesärenkailla ensilumilla ja sitä edeltävillä mustilla jäillä.

Oikea aika renkaiden vaihtamiseen on siis silloin, kun yöpakkasista tulee jatkuvia. Mustaa jäätä saattaa yöaikaan olla tien pinnassa jo muutamassa plusasteessa, varsinkin vesistöjen läheisyydessä. 

Nastarenkaita saa suositusten mukaan käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Talvirenkaat ovat Suomessa pakolliset joulukuun alusta helmikuun loppuun. Maalaisjärkeä tulee kuitenkin käyttää talvirenkaiden käytössä: varsinkin pohjoisemmassa Suomessa marraskuun alku on usein aivan liian myöhäinen aika renkaiden vaihdolle. 

Moni viivyttää talvirenkaiden vaihtamista niin pitkälle syksyyn kuin mahdollista sen vuoksi, että pelkää renkaiden kuluvan. Syksyllä renkaat eivät kulu yhtä paljon kuin keväällä, koska tienpinta on kesän jäljiltä sileä. Keväällä taas talvirenkaat ja routa pistävät tienpinnan erittäin karheaksi. 

Tärkeintä on kuitenkin pistää vaakakuppiin renkaiden kuluminen ja oma turvallisuus!


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi on tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun