Talvirenkaat alle viimeistään joulukuun 1. päivänä

Talvirenkaat alle viimeistään joulukuun 1. päivänä

25.09.2014

Alkuviikosta satanut ensilumi on ajanut ihmiset rengasostoksille ennätysaikaisin. Talvirenkaita on pakollista käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Alkuviikosta lunta satoi hieman lähes koko maassa. Vaikka siitä ei kertynytkään pysyvää lumikerrosta, lumisade ja yöpakkaset ovat säikäyttäneet autoilijat ostamaan renkaat ennätysvarhain. Yle Uutisten haastatteleman Polvijärven Koneen ja Tarvikkeen myymäläpäällikkö Jani Hirvosen mukaan renkaiden myynti ei ole alkanut näin aikaisin syksyllä viiteentoista vuoteen.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan yöpakkasten riski laskee hieman tämän viikon jälkeen, mutta pakkasyöt on edelleen mahdollisia varsinkin Pohjois-Suomessa. Renkaat kannattaa siis vaihtaa mieluummin kuin liukastella aamuisin kuuraisilla teillä.

Nastarenkaita suositellaan käytettäväksi vasta joulukuun alusta lähtien, sillä nastarenkaat kuluttavat lumetonta tienpintaa nopeasti. Sen sijaan kitkarenkaita käytetään ympäri vuoden. Niiden pitävyys liukkailla teillä ei tosin ole välttämättä yhtä hyvä kuin nastarenkaissa.


Takaisin

Kommentit

Jouko Nyholm
Talvirenkaita ei suinkaan ole pakko käyttää marraskuun alusta, vaan joulukuun alusta.
Admin:
Kiitos tarkkaavaisuudesta. Otsikko olikin jo oikein, mutta uutisessa oli tullut virhe. Virhe on nyt korjattu. Terveisin, Autonrenkaat.net ylläpito

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun