Autojen päästömittaukset perustuvat uusiin renkaisiin ja sileisiin teihin

Autojen päästömittaukset perustuvat uusiin renkaisiin ja sileisiin teihin

07.05.2014

Uudet autot kuluttivat viime vuonna taas vähemmän ja ne olivat ympäristöystävällisempiä kuin ennen. Ainakin autofirmojen omien testien ja mittausten mukaan. EU kuitenkin epäilee, että lukemia on manipuloitu epätodellisen ihanteellisilla olosuhteilla.

EU:n päästötavoitteet ovat tiukat ja joka vuosi autonvalmistajat haluavat päästä lähemmäs tätä. Ei suinkaan itse tavoitteiden vuoksi, vaan siksi, että vähäkulutuksiset autot myyvät nykyään paremmin. Pieni kulutus nimittäin takaa pienemmät käyttökustannukset niin veroissa kuin polttoainekuluissakin.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että EU:ssa ei oikein uskota autonvalmistajien syöttämiä lukuja uusien autojen päästöistä. Syynä epäilyksiin on se, että mittaukset tehdään olosuhteissa, jotka eivät ole oikeastaan koskaan normaalisti mahdollisia. Testitiet ovat äärimmäiset sileitä ja renkaat ovat äärimmäisen pitävät. Näin tulokset saadaan näyttämään paremmalta.

Autonrenkailla ja tienpinnan kunnolla onkin suuri vaikutus myös polttoaineen kulutukseen. Suomen oloissa, roudan ja nastarenkaiden syömillä teillä, ei ole mitään mahdollisuutta päästä autonvalmistajan ilmoittamiin päästölukemiin.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Mikä on Suomen pääkaupunki?


Siirry alkuun