Luvassa nopeaa renkaiden kulumista: Suomen teiden kunto huononee

Luvassa nopeaa renkaiden kulumista: Suomen teiden kunto huononee

25.04.2014

Tuore liikenneministeri lupailee ensitöikseen autoilijoille huonompia teitä. Varsinkin sivutiet tulevat kärsimään kehysriihessä tehdyistä leikkauksista.

Ensi vuonna Suomen teiden kunto heikkelee selvästi. Uuden liikenneministeri Henna Virkkusen (kok.) mukaan kehysriihessä tehty päätös nipistää teiden korjaamisesta näkyy saman tien autoilijoiden arjessa. Rahat otetaan nimeomaan perusväylän kunnossapidosta eli teiden korjaamisesta. Sen sijaan uusien teiden rakentamiseen budjetoitiin saman verran kuin aiemminkin.

Eniten säästöistä tulee kärsimään sivutiet ja tiet pohjoisemmassa Suomessa. Päätiet, joissa liikennettä on eniten, pidetään jatkossakin kunnossa. Virkkunen tosin myöntää, että teiden kunto on valtateitä myöten tosi huono jo nyt. Teiden huono kunto näkyy myös tilastoissa, sillä onnettomuudet ovat lisääntyneet.

Tavallisen kuluttajan arjessa teiden huono kunto näkyy myös siinä, että autonrenkaisiin kuluu entistä enemmän rahaa. Huonot ja karkeat tienpinnat kuluttavat varsinkin kesärenkaat nopeasti. Kevätteillä kuluminen on kaikkein voimakkainta. Jotkut ovatkin ratkaisseet asian niin, että ajavat kevään juhannukseen asti vanhoilla talvirenkailla, joista nastat on nypitty pois. Juhannukseen mennessä teiden pinnat ovat silenneet. Juhannuksen jälkeen vaihdetaan sitten alle varsinaiset kesärenkaat.


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kirjoita numeroina kaksisataa neljäkymmentä kolme?


Siirry alkuun