Myös kesärenkaat kannattaa valita Suomen oloihin sopivat

Myös kesärenkaat kannattaa valita Suomen oloihin sopivat

03.04.2014

Pohjoisen kesäolot poikkeavat Keski-Euroopan kesäoloista siinä missä talviolotkin. Siksi on tärkeää valita myös kesärenkaat Suomen keleihin sopivaksi!

Moni rengasmerkki valmistaa ja myy samoja autonrenkaita Suomen ja Keski-Euroopan markkinoille. Tässä piilee ongelma, sillä Suomen ja Keski-Euroopan sääolosuhteet, ajokäyttäytyminen sekä tien pinnat vaativat myös kesärenkailta erilaisia ominaisuuksia.

Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri muistuttaa, että Suomen oloissa myös kesärenkaiden tulee soveltua kylmille keleille, joita meillä on syksyllä ja keväällä. Samoin sademäärät saattavat olla erilaisia kuin Keski-Euroopassa.

- Keski-Euroopassa renkaille asetetaan erilaisia vaatimuksia. Esimerkiksi siellä ajetaan paljon lujempaa kuin meillä, joten renkaat suunnitellaan sen mukaan. Niissä painotetaan hyvää ohjattavuutta pehmeyden ja pienen kitkan kustannuksella. Suomen oloissa nämä saattavat tuottaa ongelmia.

Suomen teillä käytetään myös erilaista kivilajia, joka kuluttaa renkaan pintaa eri tavalla. Niin ikään keväinen routa aiheuttaa omat vaatimuksensa renkaille.

Kesärenkaiden vertailussa voi käyttää apuna lehtien rengastestejä sekä EU-rengasmerkintää. Merkinnästä saa tietoa renkaiden märkäpidosta, polttoainetaloudellisuudesta ja ohiajomelusta.

Nokian renkaita voi ostaa netistä näistä nettikaupoista:


Rengas-Online
Kauppaan »

Rengaskontti

Ilmainen toimitus

Siirry kauppaan

Kauppaan »

Vianor

Ilmainen toimitus

Siirry kauppaan

Kauppaan »

Skruvat
Kauppaan »


Takaisin

Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Kumpi on tummempi: musta vai valkoinen?


Siirry alkuun