Kiinalaiset ja muut kaukoidän rengasmerkit

Suomessa käydään kiivasta taistelua rengasmarkkinoilla. Kilpailussa ovat pitkään olleet mukana keskieurooppalaiset, pohjoismaiset, amerikkalaiset ja itäeurooppalaiset rengasmerkit. Vähitellen myös monet aasialaiset rengasmerkit ovat valtaamassa jalansijaa Suomen rengasmarkkinoista.

Aasialaisista renkaista valtaosa tulee Japanista, Kiinasta tai Etelä-Koreasta. Renkaita valmistetaan myös mm. Intiassa, Vietnamissa, Taiwanissa, Thaimaassa ja Pakistanissa. Tunnetuimmista kiinalaisista ja muista Kaukoidän rengasmerkeistä mainittakoon mm. Wanli, Nankang, Goodride, Ling-Long, Sunny, Kumho ja Hankook.WanliWanli-renkaiden tuoteperheitä on 3: PCR, LTR ja MTR. PCR-renkaat on luokiteltu henkilöautojen, LTR pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen ja MTR raskaan ajokaluston käyttöön. Yhtiö on perustettu Etelä-Kiinassa vuonna 1988. Yhtiön virallinen nimi on South China Tire & Rubber Co., Ltd. STCR on ensimmäinen suuri ja täysin modernisoitu rengasvalmistuskonserni, joka on täysin valtion omistuksessa. Yhtiön toinen maailmanlaajuisesti tunnettu rengasmerkki on Sunny.

Nankang renkaat on perustettu Taiwanissa vuonna 1959. Nankang Rubber Tire on Taiwanin vanhin rengasvalmistaja. Yhtiön mottona on ”rehellisyys, käytännönläheisyys ja innovaatiot”. Nankangin tuotevalikoimasta löytyy renkaita moneen lähtöön: henkilöautoihin tuoteperheistä Sportnex, NK Comfort ja Econex, maastoautoihin Rollnex-renkaita eri tarpeiden mukaan, pakettiautoihin NK Van-renkaat, kuorma- ja linja-autoille LTS-renkaat. Moottoripyörien tuotenimi on Roadiac, joissa alaluokkina Sport Touring (WF1) ja Hyper Touring (WF2). Lisäksi valmistetaan talvirenkaita Winter Activa ja Ice Activa eri kokoluokkiin.

Goodride renkaiden maahantuonnin ja tukkumyynnin hoitaa Vannetukku. Rengasvalikoima on laaja sisältäen kaikki autoluokat ja maatalousajoneuvot. Kaikkia valmistajan tuotteita ei välttämättä ole suoraan Suomen varastossa, mutta maahantuojan kautta voi kysellä erikoisempiakin tuotteita. Yhtiö Hangzhou Zhongce Rubber Company on perustettu vuonna 1958 ja se on Kiinan suurin rengasvalmistaja. Vuonna 2011 yhtiö oli maailman kymmenenneksi suurin rengasvalmistaja. Yhtiön muita rengasmerkkejä ovat Chaoyang ja Westlake.

Ling-Long merkkisiä renkaita valmistaa kiinalainen Shangdong Linglong Rubber Company. Yhtiö on valmistanut renkaita vuodesta 1975 alkaen ja on yksi Kiinan markkinajohtajista. Renkaita on saatavilla lähes kaikkiin ajoneuvoihin mukaanlukien teollisuuden ja maatalouden tarpeet.

Kumho-renkaiden maahantuoja Suomessa on Scason Oy. Maahantuoja valmistaa myös Scason-nastoja henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin sekä muita rengasnastoja ammattikäyttöön. Nettisivulta voit etsiä paikkakuntaasi lähimmät jälleenmyyjät sekä tutustua laajaan valikoimaan. Kumhoa valmistaa eteläkorealainen Kumho Tire Co., Inc. Yhtiö on perustettu vuonna 1960. Yhtiö on ollu vuodesta 2007 tunnetun jalkapallojoukkueen Manchester Unitedin virallinen tukija.

Hankook-renkaita valmistaa eteläkorealainen vuonna 1941 perustettu Chosun Tire Company, joka sittemmin vuonna 1986 vaihtoi nimensä Hankook Tire Manufacturingiksi. Yhtiö valmistaa usieita eri merkkisiä renkaita, joten valikoimista löytyy luultavasti renkaat jokaiseen liikkuvaan menopeliin. Hankook on aktiivisesti tukemassa jalkapalloa monissa eri maissa ja on myös UEFA Eurooppa-liigan eräs tukijoista.

Aasialaisia renkaita voi kysellä ja ostaa monista rengasliikkeistä. Verkkokauppojen lisääntymisen myötä,kuluttajien on entistä helpompaa tutustua tuotteisiin Internetin välityksellä. Hintojen ja toimitusehtojen tarkastelua voi ja kannattaa tehdä monissa paikoissa. Tässä muutamia nettirengasliikkeitä, joista voi ostaa aasialaisia renkaita: Rengas-online.com, Tyremate.fi, Rengaskauppa.net ja Rengaskontti.net.

Yhteenveto kiinalaisista ja muista kaukoidän rengasmerkeistä: Aasialaiset renkaat ovat saaneet jalansijaa Suomen ja muunkin Euroopan markkinoilla lähinnä niiden kilpailukykyisten hintojan ja kestävyytensä takia. Aasialaisia renkaita voi ostaa Suomessa mm. näistä verkkokaupoista: www.rengas-online.com, www.tyremate.fi, www.rengaskauppa.net ja www.rengaskontti.net. Aasialaisia rengasvalmistajia tekee myös tunnetuiksi niiden panostaminen esim. jalkapalloilun tukemiseen.Ei yhtään kommenttia tai arvostelua. Kokemuksia? Lisää kokemuksesi.

Kokemuksia? Lisää kommentti

Paljonko on yhteensä 1 + 2 + 3? (vastaus numerona)


Siirry alkuun